Beneficii plante

Extract din fructe de afin ( Vaccinium myrtillus)

Fructele de afin sunt recunoscute pentru proprietățile benefice pe care le au asupra

sănătății încă din cele mai vechi timpuri, întrucât are proprietăți antibacteriene și antiseptice, dar și un conținut bogat de săruri de calciu, potasiu, magneziu și vitamine de tip A, B1, B2 și C.

Conform experților în medicină naturopată, fructele de afin sunt recomandate persoanelor care se confruntă cu diabet ori cu afecțiuni hepatice, deoarece conțin flavonoide, care sunt responsabile de protejarea pereților vasculari și de apariția varicelor și a reumatismului.

De asemenea, fructele de afin care se regăsesc în suplimentul alimentar Insuverg ajută la reducerea nivelului de zahăr din organism, grație efectelor hipoglicemiante. Ba mai mult, acestea conțin antocianozide, care au puterea de a îmbunătăți vascularizarea pancreasului și de a preveni astfel retinopatia diabetică. ujnhy

Printre altele, fructele de afin sunt recomandate pentru a trata indigestia, infecțiile gastrointestinale, diareea, bronșita, febra tifoidă, stomatita, dar și ateroscleroză ori hepatite.

 

Floarea-pasiunii (Passiflora incarnata)

În compoziția Insuverg se regăsește și floarea-pasiunii (Passiflora incarnata), care

Bogată în flavonoizi, steroli, cumarine, maltol, acid clorogenic, ulei volatil și alcaloizi, florea-pasiunii sau Passiflora incarnata are proprietăți sedative, anxiolitice, analgezice, hipotensoare și antispastice. Acest ingredient este esențial pentru persoanele diagnosticate cu o formă de diabet, mai ales în cazul celor care sunt obsedați de boală, întrucât are proprietatea de a trata anxietatea, stările de stres, insomniile și irtabilitatea.

Printre altele, floarea-pasiunii are puterea de a trata și colita ori gastrita, dar și de a calma spasmele de la nivelul tractului intestinal, motiv pentru care e recomandată în sindromul colonului iritat. În plus poate calma chiar și spasmele musculare, mai ales dacă sunt însoțite de încordare musculară, dar și nevralgiile.

 

Turmeric – Curcuma

Recunoscut încă din cele mai vechi timpuri grație proprietăților terapeutice pe care

Turmericul se numără printre ingredientele folosite pentru obținerea Insuveg, un supliment alimentar recomandat persoanelor diagnosticate cu diabet, întrucât are puterea de a regla nivelul de zahăr din sânge. Conform studiilor de specialitate, curcuminul, substanța activă din acest ingredient are puterea de a regla nivelul de glucoză din sânge și de a spori secreția de insulină a pancreasului. În plus, previne apariția diabetului de tip doi și ajută la reducerea nivelului de colesterol ”rău” LDL, dar și a nivelulului de colesterol total, prevenind astfel apariția bolilor cardiovasculare.

Turmericul ajută, de asemenea, la îmbunătățirea răspunsului la insulină și la reglarea nivelului glucozei din sânge, dar protejează și împotriva apariției unor probleme precum distrugerea țesutului ochiului, a posibilelor leziuni cerebrale, dureri ale nervilor (neuropatie) și a bolilor de inimă.

Printre altele, turmericul este bogat în antioxidanți, motiv pentru care reduce riscul de cancer de colon, întrucât inhibă proteina de care tumorile au nevoie pentru a se dezvolta. În plus, studiile de specialitate au arătat că acest ingredient ajută la încetinirea procesului de dezvoltare a tumorilor maligne. Previne, printre altele, și afecțiuni neurodegenerative, precum Alheimer.

Nu în ultimul rând, curcuminul ajută la îmbunătățirea stării metabolice în cazul bolnavilor de diabet zahar, dar și la reducerea colesterolului din sânge. În plus, această substanță activă ajută la combaterea efectelor date de radicalii liberi, care sunt deosebit de periculoși pentru sănătate și care pot da naștere unor boli grave.

 

Extract din frunze de afin (Vaccinium myrtillus)

Nelipsite din compoziția Insuveg sunt și frunzele de afin, care sunt recunoscute

Funzele de afine sunt bogate în antioxidanți, acid elagic, dar și vitamine de tip A, B, C și E, precum și tanin, ericolină, flavonoizi, mirtilină și acizi organici, motiv pentru care sunt o adevărată comoară pentru sănătate.

Conform studiilor de specialitate, frunzele de afin nu doar că ajută la reglarea nivelului de colesterol din sânge și menține glucoza din sânge în concentrații normale, însă are puterea de a proteja și regenera vasele capilare sanguine din piele și din retină. Ajută, de asemenea, la reducerea riscului de sângerare și menține în limite normale acidul uric din sânge.

Frunzele de afin ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge, întrucât ajută la optimizarea funcției pancreasului, sporește secreția de insulină și, mai mult de atât, sprorește rezistența la insulină în organism.

Poate, de asemenea, să trateze afecțiuni precum gută, enterocolită, parazitoze intestinale, dar și infecții urinare, reumatism, afecțiuni deramtologice ori tulburări ale circulației periferice.

 

Pulbere din frunze de Gymnema sylvestre 

Folosită în medicina ayurvedică încă de acum mai bine de 2.000 de ani, întrucât

Conform studiilor de specialitate, Gymnema sylvestre sau Gurmar este o plantă recomandată pentru tratarea diabetului de tip I și de tip II, deoarece conține ingrediente ce ajută la refacerea celulelor pancreatice secretoare de insulină (celule beta).

Grație conținutului de acid gymnemic și gurmarin, precum și rășini, sponine, stigmasterol, quercitol, betaină, colină și trimetilamină, pulberea din frunze de Gymnema sylvestre este indicată în cazuri de diabet de tip I și diabet de tip II, întrucât ajută la refacerea celulelor secretoare de insulină, sporește secreția de insulină și îmbunătățește capacitatea celulelor de a utiliza glucoza. Printre altele, ajută la inhibarea absorbției glucozei în intestin, reduce pofta de dulce și combate dependența de dulciuri, însă ajută, de asemenea, și la reducerea nivelului de colesterol și a trigliceridelor din sânge, reducând astfel apariția bolilor cardiovasculare.

Conform studiilor de specialitate, acest ingredient are puterea de a reduce gustul de zahăr atunci când intră în contact cu papilele gustative, fapt pentru care unele persoane îl folosesc doar pentru a combate senzația de dulce.

 

Beta-caroten

Beta-carotenul, care se regăsește în compoziția Insuveg și care este un precursor al

Mai mult de atât, carotenul din morcovi se transformă în ficat în vitamina A, astfel că are nu doar prorietăți antioxidante, ci menține forma normală a epiteliilor și intră chiar în constituția pigmenților fotosensibili din retină. Printre altele, acest ingredient ajută la întărirea sistemului imunitar, tratează infecțiile căilor respiratorii și ameliorează depigmentările cauzate de bolile ficatului ori de bătrânețe.

Beta-carotenul ajută la reducerea riscului de a face infarct miocardic, dar și apariția unor forme de cancer, între care pulmonar, gastric, esofagian, de colon, de prostată ori de col uterin.

 

Extract din fructe de piper-negru (Piper nigrum)

Printre ingredientele regăsite în compoziția Insuveg se numără și extract din fructe

Așadar, piperul negru este o sursă excelentă de potasiu, mangan, vitamina K, vitamina C, calciu, cupru, fier, fibre, calciu și crom, motiv pentru care acționează în mod extraordinar în organism, în sensul că reduce glicemia din sânge, prevenind astfel inflamarea țesuturilor și apariția unor boli asociate diabetului sau îmbătrânirii, precum afecțiunilor cardiovasculare.

Studiile de specialitate au arătat, de-a lungul timpului, că piperul negru ajută la reducerea tumorilor, motiv pentru care este indicat și pentru prevenirea și tratarea unor forme de cancer. În plus, piperina, o substanță activă regăsită în piperul negru, ajută la accelerarea metabolismului, reducând astfel acumularea depozitelor de grăsime.

 

Picolinat de crom 

Persoanele diagnosticate cu diabet se pot confrunta cu glicemie oscilantă, motiv

Mai mult de atât, conform studiilor de specialitate, picolinatul de crom ajutăla creșterea eficienței insulinei și la transportul glucozei din fluxul sanguin la membranele celulelor. Ba mai mult, ajută la reducerea apetitului, fiind eficient în curele de slăbire.

Picolinatul de crom ajută la controlarea cantității de zahăr pe care o absoarbe organismul, astfel că echilibrează glucoza din sânge și furnizează un nivel stabil de energie.

De asemenea, acest ingredient ajută la vindecarea lentă a rănilor sau recuperarea greoaie după intervențiile chirurgicale.